Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
En återpublicering. Notre Dame har stor betydelse i mitt liv. Första gången jag kom dit var efter flera dygn utan rimligt många timmar sömn. Jag var på resa, steg rakt in i en kvällsmässa. Det är en av min ungdoms starkaste upplevelser.


Notre Dame, Paris

 

En geometrisk dröm Segel av sten Ett luftskepp från den inre rymden Med en tyst stjärna i bagaget

Vid sidan av landningsbanan fladdrar en ung kvinnas kjol
Den är gul och allt är mycket enkelt
Fri vers (Prosapoesi) av AEKiosque VIP
Läst 216 gånger
Publicerad 2019-04-16 21:41Bookmark and Share


  Jenny Leine VIP
Din dikt avspeglar skönheten hos Notre Dame, den intagande känslan av rymd och inre frid och av en längtan, en känsla av att komma hem.
2019-04-21

    Lars J VIP
Poesi värd att både bokmärka och skriva ut, bravo!
2019-04-17

  Boel Lindell VIP
En fantastisk dikt. Tack för att du också berättar om din upplevelse. Det tydliggör texten. Ändå vet man aldrig med dig (och det fascinerar mig) för jag undrar; fanns där en kvinna med en gul fladdrande kjol eller är det en symbol för elden? Nu ser jag att det är en återpublicering så jag antar att du inte menade så. Tolkningen ligger ändå nära till hands med tanke på vad som hänt. Så tänker jag.
2019-04-17

  Stefan Albrektsson VIP
Superbt!! Vackert & storslaget! Älskar det bildrika i dessa strofer, och hur du, särskilt i första strofen, ger mig som läsare bilder/erfarenheter av närmast paradoxal karaktär som ingen annan konstart än poesin kan ge: tex "segel av sten", och ändå ser jag exakt vad som avses (och klarare) - och de disparata komponenterna hänger samman i ett tydligt helt.
Snyggt med kontrasten, och samtidigt väven och parallellerna, i och mellan de två stroferna. Tycker om hur diktaren i denna text blir till ett tranströmerskt stuprör och därmed låter upplevelsen vara centrum i texten!! Snyggt!!!!
2019-04-17

  Stanley Rydell VIP
Kontrasternas förening i den inre rymden. I den subliminala sfären blir det komplexa enkelt, gränser överskrids, allt finns och ryms i ett nu. Förtätad, djupt verkande rätt in i detta nu! Starkt!
2019-04-17

  Annie b'larsson VIP
Så vackert du skriver.

Jag vill bara falla på knä framför resterna av henne. med mitt entoniga: varför?
2019-04-16

    jesse james
Poetiskt/JJ.
2019-04-16

  alicja lappalainen VIP
fina kontraster mellan bilder av den tunga stenen och kvinnans kjol. mellan det sakrala och profana.
2019-04-16
  > Nästa text
< Föregående

AEKiosque
AEKiosque VIP