Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kritik?

den ene gör det av självbevarelsedrift
har fått för lite luft under vingarna
för många nedlåtande kommentarer
behöver ostörd plats att hitta sin egen röst

den andre i högmodets förakt för den andre
menar sig vara bärare av den enda sanningen
det enda perspektiv genom vilken världen kan tolkas
behöver åhörare som blint lyssnar

och säkert finns det fler orsaker
att avsäga sig varje form av kritik

Det är inte min sak att ifrågasätta dina skäl
du är du och jag är jag
och jag har inte ens försökt
sätta på mig dina skor

men jag inte låta bli att undra över diktandets mening
om inte minsta öppenhet finns för den andres perspektiv

om inte minsta längtan finns
till kommunikation




Fri vers (Fri form) av Mattias Alveteg (Lavtege)
Läst 261 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-04-16 22:47



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Mycket tänkvärt...utan kommunikation blir det ganska platt...
2019-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Alveteg (Lavtege)
Mattias Alveteg (Lavtege)