Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrev detta sorgesamma ordflöde ett knappt halvår efter att jag förlorat min dåvarande flickvän i maj 1977 i en MC-olycka som jag själv överlevde ... Delar av den har varit publicerade i olika sammanhang genom åren!


Stanna världen, jag vill kliva av

Ibland känns livet som ett enda litet intervall
i det oändliga ...

Ett litet ting man lever för
kan få det att kännas som en hel evighet
som inte får ta slut ...

Ibland känns livet som en dröm ...

Man drömmer att man har någon att tycka om ...

Men besvikelsen är stor
Större än man tror
Då man väcks
och finner sig sittandes i all sin enslighet ...


Man fryser och önskar att man fått en dröm
med värme i ...

Ibland känns livet som ett evigt svek ...

Ett litet ljus vid horisonten
som inger en känsla
av värme
ömhet och gemenskap ...

... kan få en att gå till världens ände

om så behövs för att nå det ...

Det är bara det att man lätt får lust att hoppa av
när man kommer fram och inser att man bara har
förskjutit realiteten i det hela ...

Ibland känns livet som vatten ...

Man tror sig kunna finna det man söker
hos den man älskar ...

Men oftast är det för mycket
Det känns som att blunda
och försöka samla vatten nog
med öppna händer
för att släcka törsten ...

Ibland känns livet som en Nattens drottning ...

Den blommar en gång om året
på en viss dag och en särskild tid ...

Den förbereder sig vid sex ...
... och öppnar sig sedan sakta
under det att den bedövar en med en ljuvlig doft
vilken nästan får en att känna full extas ...

Men när det är som bäst
Vissnar den ...

Blott doften finns kvar i dess omgivning
och lever vidare som en påminnelse ...

Ibland känns livet meningslöst ...

"Stanna världen, jag vill kliva av..."
säger många ...

En del klarar det inte ...
... och hoppar av i bara farten ...

© Peter Stjerngrim 





Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-04-17 12:55



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Kommer osökt inpå en av mina favorit musicals 1963 vilken just heter
"Stoppa världen-Jag vill stiga av.
I den svenska versionen sjunger
Jan Malmsjö bl.a "Bygga upp ett stort berg av all jävlighet". Finns på en RCA LP. Anna Sundquist är me.

2019-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP