Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrev denna dikt 1977 efter det att jag förlorat min flickvän i en MC olycka som jag själv överlevde ... Det finns en fortsättning på dikten som heter Den Tomma Famnen - vilken som föregår den andra kan diskuteras. Tidigare publicerad här i maj 2005.


Sorgens tårar

***
Blommor blommar

liksom älskande älskar
Dagarna flyr in i tidens glömska ...
*
Sorgens tårar faller i glömskans brunn

Liksom de älskandes åtrå
i droppar
binder det vi kallar kärlek
Oaser av åtrå med en skiljelinje alldeles för tunn ...
**
Eldar brinner

Lusten glöder
Glöder av längtan
efter tillfredställelsens lust ...
**
Forsarna forsar

Sorgens tårar slutar falla
Men åtrån finns kvar
Liksom längtan efter det som en gång åtnjöts ...
*
Sorgens tårar

Ett utlopp av egoism
Man förstår att sörja
Men ej att medge
att man ej vill glömma det som nu en gång var ...

*****

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-04-17 15:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP