Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det som en gång var

 

 

det är med vemod i sinnet

jag erinrar mig minnet

när ung flicka jag var

fast jag inte alltid var glad

 

glada och tråkiga minnen där finns

men nu är jag ett äldre kvinns

min barndom jag aldrig glömmer

om den jag alltid drömmer

 

hur var hon den lilla flickan

som i sitt finger fick stickan

som for som ett jehu

säg var det du

 

tonårstjejen som längtade ut

men det fick ett tråkigt slut

erfarenheten hon med sig fick

litade inte längre på en mans blick

 

men allt sig ordnade till det bästa

bara hålla sig ifrån att festa

i livets labyrint lätt att vilse gå

man kan inte alltid förstå

 

allt som i livet sker och händer

när livet ibland vänder

i efterhand jag ändå nöjd är

har aldrig haft större besvär

 

vad framtiden har i sitt sköte

kanske ett oväntat möte

det återstår att se

jag följer väl me' 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 157 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-04-17 14:02



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
"i efterhand jag ändå nöjd är", i "Djungelboken" då Mowgli och Baloo sjunger "Var nöjd med"...passar kanske in här...?
2019-04-17

  Cikoria Blå VIP
En beskrivning som känns äkta.
2019-04-17

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra skriftat om livets upp- och nergångar. Trots allt vill man ändå fortsätta att leva.
2019-04-17

  Feliaxel VIP
Tur att man inte vet vad som händer i framtiden
2019-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP