Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


från 0 till 18 plus


Underverket kastade sig ut


från startpallen
simmade först i kylslaget vatten
senare värmde solen badet
under dagen glassätarväder
då försvann solfattiga kläder
bara armar lögade sig i sommarens sken

länge har vi måst överleva innanför
de köldskadade väggarna

plantskolorna gnuggade händerna
köplystna köerna
kunderna gick med spänstiga steg
bunkrade prunkande fägring
fjärilsbuskar timotej förgätmigej
kragar av olika dimension
….färger i olika kulörer och valörer
finns inget härligare än botanisera vårfägring
och glädjas åt vårfruns prakt
våren har en förunderlig makt
det är lycka att fånga livet på bild
biet söker vitsippans nektar
det är dagen plus
plus plus med mera....

då har vi överlevt vinterns tystnad
och slår ut som vårblommor
i backarna små

för visst är det så
backarna är aldrig så små

som när vi går på en strimma av ljus













Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 318 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-04-17 17:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP