Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN MENING OM OFRIHET

Nej, poesin kan aldrig vara fri
och aldrig finnas utanför poeten,
men när man tvingats svälja den förtreten,
så kan man ändå inte låta bli

att skriva det man kallar poesi,
fast det egentligen, i verkligheten,
mest gynnar individualiteten,
den självutförda egenterapi

som sällan angår generaliteten
men bara gynnar egocentriteten
hos skalden själv, som saknar den espri

och skönhet som vi ändå åtrår, vi,
som, liksom fångarna i tvångsarbeten,
författar dikter som ett slags mani.




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-04-18 10:19



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Ser man att sonetten är skriven i en (1) mening?
2021-08-18

  Jan Widströmer VIP
Poetens dilemma: för vem?
2019-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP