Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det jag borde ha sagt till min mamma.


Mammas begravning

Det jag alltid älskade med dig var hur du höll huvudet högt även när det var lågt.
Det jag hatade med dig var att du alltid led, så mycket lidande för saker du gjort.

Du led så mycket i onödan, mamma. Jag förstår varför du bar på det.
Jag såg att du skämdes över saker, du tog antagligen på dig skulden för saker du inte var skyldig till
På något sätt så tror du säker att det är ditt fel att jag blev som jag blev.

Du slet men du kände dig aldrig tillräcklig.
Så på ett sjukt sätt så tänkte du nog att du förtjänade att lida som du gjorde.

Var det därför du aldrig kunde sluta röka?
Att du inte visste att du var stark nog är det jag hatade mest med dig.
Du gick aldrig på behandlingar och du jobbade där du skulle ha tagit pauser.

Du var stark nog att ta på dig andras brister, andras problem och andras bekymmer.
men inte dina egna?

Nej. Du tyckte att du förtjänade att må som du gjorde.
Och det är det som gör mig förbannad, mamma.

För nu ligger du här. Och jag är glad för din skull. Ingen mer tortyr, inget mer lidande.

För mamma du förtjänade ett kungarike. Det såg pappa hos dig det är därför han tog med dig medans han byggde det åt er båda.
Du förtjänade inte all din smärta
Ingen tyckte det. Förutom du.

Du förtjänade inte att dina barn inte alltid höll upp till måttet alla gånger.
Du förtjänade inte att jobba så hårt så att din kropp gick sönder.
Där det ända sättet för dig att hålla smärtan borta var att aldrig stanna upp.

Du förtjänade inte att må dåligt för ditt förflutna för resten av ditt liv, mamma.

Mamma, min älskade envisa jävla mamma.
Jag vill att du ska vila nu. Du har ett jävla tillfälle!

Det är lättsamt när jag säger det. För jag vet att du skulle ha skrattat.

pusskram, Älskar dig.. Hejdå.




Fri vers (Fri form) av Göran VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-04-18 00:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Göran VIP