Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vårvinter

Senvintern
vårvintern
förvåren...
...en ljuvlig tid!

På väderfronten hinner en inte vänja sig vid någon temperatur, någon nederbörd, något vädertillstånd - de växlar gärna flera gånger per dag. Det medför svårigheter att klä sig rätt;
linneklänning och yllekappa
när jag kanske borde haft
ylletröja och regnjacka.


Denna årstid är också en årstid full av livsavgörande konkurrens.

Tupparna hackar varandra blodiga,
andra fåglar befinner sig i upptakten av sin stressiga
leta-rätt-på-partner-och-bygg-bo-fort-som-fan perioden.

Vi tvåbeningar utan fjädrar älskar när de halvt ihjälstressade sjunger så snyggt de bara kan för att locka till sig partner.

Denna stress kan inte vara riktigt hälsosam.
Borde om inte annat påverka kärlekslivet menligt...

Men kärlek är det vi gärna förknippar denna tid med, denna naturens mest stressiga, mest pilska period...




Fri vers (Fri form) av PhanLieB
Läst 229 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-04-18 01:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PhanLieB
PhanLieB