Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet i dina händer

 

 

Livet är en gåva gåva som vi fått

Fria är vi att leva det eller låta bli

Vi fyller det med erfarenheter många

Som vi fått på ont och gott

 

Ibland är livet solsken och drömmar hela dan

Ibland så gråter själ och hjärta tills något brister

Kanske går det laga med kärlek och med tid

 

I hopp och tro och drömmar där hittar hjärtat frid

I tvivel sorg och saknad där bor vår hopplöshet

Den som fyller livet med Tomhetens gråa toner

Men om vi bara vågar se in i mörkrets smärta

Så finns där en liten strimma ljus

 

För utan regnets droppar från blytung sky

Kan inte regnbågen lysa i solens skira strålar

Ta livet som du fått i dina händer

Lev det så gott du kan

 

Låt ingen annan döma hur du lever det

Ty det är vad du känner i ditt hjärtas djup

Som färgar livet som du lever i dur och moll




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-04-18 13:00



Bookmark and Share


  Ida-Marianne
Kloka rader!
2019-04-18

  ULJO
Livet som det är för oss alla. Pendlar mellan hopp och förtvivlan. Pendlar mellen glädje och sorg.
2019-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP