Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Hur skall jag flyga?

 

Hur skall jag?
Fly!
Flyga!

Medan du människan har bortklippte mina vingar

Hur skalla jag?
Flyga!
Fly!

Medan du människan stänger alldörr och fönster!

Hur skall jag?
Fly och flyga!
Flyga och fly!

Medan du människan har burit in mig!

Hur skall jag?
Älska!
Älska tillbaka!

När du människan har aldrig älskat mig!

Hur skall jag?
Kritisera!
Tänka fri!

När du demokratin har censurerat mig!

Hur skall jag?
Skratta!
Skoja!

När du människan tog allt bort från mig!

Hur skall jag?
Tro på en gud för alla!
En existens för alla!

När Allah krigar och kräver blodet av mig!

Hur skall sanningen fram?
Likvärdigheten fram!
Religion och trofriheten fram!

När demokratins budskap liknar IS terrorbudskap!

 

 

 

 




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 149 gånger
Publicerad 2019-04-18 11:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP