Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ja, jag skäms

Att kämpa för något,
att gå framåt även när det går bakåt,
att orka fortsätta,
att få höra ”jag ser din utveckling, bra jobbat”
Visst låter det bra?

Men när jag funderar över
vad det är jag kämpar för
rullar det in mörka moln
med tunga droppar av skam.

Jag skäms över att jag måste
kämpa för saker som ”normala”
människor inte behöver kämpa för.
Det känns förnedrande att få en
komplimang som handlar om att
mitt obefintliga självförtroende
sakta men säkert börjar bli befintligt.
Jag gråter och skrattar på samma gång
åt denna förnedring.

Om jag inte haft denna skam
i kroppen hade jag levt ut
varenda impuls och varit
ett känslomässig helvete.
Gråtit floder över småsaker,
skrikit och svurit,
struntat i om människor tyckt
att jag är korkad,
vara den jobbiga
som fattat nada och sagt ”JAHAAAAA”
tio år senare.

Varit den som alltid säger innan varje möte
med nya människor:
”Hej, heeeej, hallå, hellu.. jo de e så här va,
jag kanske uppfattas som lite trög i huvudet
och ser ut som en dimmig fisk i blicken ibland,
men det är bara min ADD - hjärna som svävat bort
i ett annat universum. Tyvärr har jag svårare att
lyssna på saker som jag tycker är tråkigt och
är helt slut efteråt, då all min ansträngning
har gått till att verka intresserad. (Jag vet
ju ändå hur man ska bete sig.) så yeah! ”

Känns som att själen
brinner och ber att få komma ut
även om det innebär mycket obehag.




Övriga genrer av Krimskramsan VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-04-18 12:45



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Jag vill slå näven i bordet, å dina vägnar och säga: skit i dom, de dumma. Vifta bort dem som vore de irriterande flugor. Du har viktigare saker på din agenda än att hänga med dönickar som får dig att må dåligt.
2019-04-18

  Hopplös själ
Din obefintliga självkänsla kanske beror på alla "normala" som har påtalat vad du inte klarar!?

Kanske skulle alla mer fundera på vad vi kan göra och se till att det blir riktigt bra!

Dagens verklighet och samhälle är ren tortyr för en del!
2019-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Krimskramsan
Krimskramsan VIP