Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jordrök

Du bäddar med ängsull och dun
och en skatgrön fjäder
bruten och lindad runt din handled
tallarna är svarta silhuetter
mot en guldgul himmel
vi är snart förbi
åkrarna öde
stora stenar som urtidsdjur i skymningen
ruskar sina mosstäckta ryggar

jorden viskar
namnlösa insekter med tunna kroppar
är hon din dotter nu
är hon ogripbar som källvatten
ligger hon utsträckt i diket
med munnen fylld av ord
nacken böjd i en onaturlig vinkel
och vinden från väster




Fri vers av Grävling
Läst 157 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-04-18 18:46



Bookmark and Share


  Aisha VIP
...fantastiska färger, former och dofter.....
kommer till mig som vindbyar...
fint!
/Aisha
2019-04-23

    ej medlem längre
Mycket vacker
2019-04-20

  Rafmagn VIP
Fantastisk!
2019-04-19

    All my ghosts
Twin Peaks-känsla. Dikten är filmisk, ett filmmanus, en poetisk musikvideo.
2019-04-18

  Nanna X
Vackert som vanligt men den onaturliga vinkeln skrämmer lite.
2019-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling