Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vävstolsvals

Stämtonsväv från en gammal vävstol
gör mig djupt förbunden
Så att man genom dess reflexer
Kan se hur solen sakta tändas upp i
Molnens slagskugga
Och gör den isande stormen passlig
För ett band av nyvakna andar
Som bereder sig ett nytt livsrum
Utan att de kan ta
Någon stadigvarande livsform till sig
Hos dig och mig räcker det med
En kort övergång då uppgår du i din värld
På morgonen sköljer du bort nattens mörker
Inte i strömmande vatten utan i ljus
Tills en blek passlig septemberafton uppstår
Och snart blir det vår
Sedan kölden blivit åldrad




Fri vers av Lennart Andersson
Läst 119 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-04-19 08:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lennart Andersson