Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljus och mörker

I

jag försöker dra ut mina monster

ur garderoben, från under sängen
och de allra värsta som jag har inne i mitt huvud

"trollen spricker i ljuset" sägs det
men jag vet inte vad jag ska säga om det

ljuset lyser in i mitt mörker nu
det hade varit bättre om det hade fått vara mörkt där

II

jag har börjat sova dåligt igen
tacka fan för att jag har mina små vita tabletter

och det är inte lätt att prata om det egna mörkret -
man betraktas ju som omanlig om man medger att man har problem

ett brutet ben eller ont i ryggen får man ha
men vem vågar tala om att man har ont i själen?

"dra upp snoret och gå vidare"
har jag fått lära mig

mars och november är tunga månader -
i november är det mörkret och i mars är det ljuset




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 611 gånger och applåderad av 21 personer
Utvald text
Publicerad 2019-04-30 10:20



Bookmark and Share


  Flisan
''ett brutet ben eller ont i ryggen får man ha
men vem vågar tala om att man har ont i själen?''

Det fastnar så otroligt hårt i mig. För det är så bekant. Tyvärr.
2019-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP