Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våren famnar kysser själar varm

Nu nynnar alla blommor
nu sjunger livet sin sång
ur marken tränger färger
som kan plockas i ett fång

Nu vaknar allt som sovit
snart spricker knoppar ut
öppnar sig helt för ljuset
kan höra tysta glädje tjut

Våren har öppnat dörren
släppt in värmande vind
känner den beröra huden
smeker över kalla kind

En underbar tid väntar
famnar om med härlig lust
nu gror en stark längtan
till havets oändliga kust






mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-04-19 12:15



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Härlig tid.
2019-04-23

  Dito VIP
Underbar dikt som gör en glad, gillar ditt rim, en dikt med fart i
2019-04-23

  Klaus Peter Jensen
Vackert dikt med en flot poetisk stil, Glad påsk. med venlig hilsen Klaus
2019-04-21

  limerick
Vacker vårpoesi!
Glad Påsk!
Förresten, läste du min vårlimerick
förra året?

Vårtecken

Fem fina gudingar i vår Kullavik
uppfyllda av ejdererotik
uppvaktar en och en
av ådor och sen
blir det fler vackra ejdrar i vår vik.


Bunden vers (Limerick) av limerick VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-04-10 11:42

2019-04-20
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP