Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Utdrag ur "En levnadshistoria"


PÅ KORSET

Pretendenten nu belönas med en huvudskalleplats,
konungen som kunnat krönas i ett pärleprytt palats.
Törnet, röret, purpurdräkten smyckar nu hans tunna kropp.
Farisén och legoknekten låtsas leka hans passopp.

Men han låter dem med spikar nagla sig på korset fast,
medan folket står och kikar under fredans fikarast.
Hänger där i dödens trädgård, korsets träd slår ut i blom.
Virket är från pappans brädgård, som se´n dess har varit tom.


Dör för rackare och rik.
Dör för hela sin publik.
Dör för stammar, folk och länder.
Dör för var och en i sänder.
Dör och ändå har han makt
att förhindra denna slakt.

"Abba, Fader, ta emot min gossesjäl,
medan templets täcke rämnar för min stungna häl!
Snart ger Du mig livet åter och en annan kropp,
medan alla dessa gråter som mig spikat opp."




Bunden vers (Rim) av Ulf Carlsson VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-04-19 19:58



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Skickligt sammanfattat passionsdrama.
2019-04-22

  Tea Frid
En verkligt rytmisk lyrik som jag vill läsa flera gånger, högt och tyst. Formen den är bunden till får även texten att blomma.
Slås av det absurda faktum du framhåller, att kungen gjorts till hovnarr fäst i skampålen.
Och Att virket var från pappans brädgård..
Tycker särskilt om stycket där du radar upp dör för...
Ständigt angeläget budskap, som jag hoppas fler läser och berörs av, såhär under påsken.
2019-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP