Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Science fiction

När vi steg upp på land fann vi en karg slätt
täckt av tovor av rakbladsvasst gräs
vi sände våra minnen över vidderna
de återvände med blanka röda stenar
snidade träpärlor, bägare av tunt glas
lindade i en flik av himlen
farsoter i en förseglad ask
rostjord i rödbruna strimmor

himlen låg tät och färglös
vägarna utkavlade mellan husen
längs dunkelgröna åkrar
syntes tidigt om morgonen processioner av drömmar
fiskkroppar hängda på tork vid de gistna väggarna
mellan klipporna, pölar av stillastående vatten
strålningsmätaren tickar, vinden genom årtusenden
formar slätten till ett dungrått hav




Fri vers av Grävling
Läst 157 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-04-19 20:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling