Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Endling

Vi kurar bland de dödliga djuren
ansikten mot tröga pälsar
försöker översätta deras knappt hörbara väsanden
till ord som vi förstår, dikter vi kan smaka
du fördelar din omsorg mellan de svartögda barnen
och döttrar vävda av tunt tyg
mikroberna som väntar tålmodigt
sporerna i luften

fågeln utan ansikte
rör vid drömmen med vingspetsen
föser undan det som går att beskriva
tar sig in
handflator täckta av fiskfjäll, silverbjällror i håret
ett ansikte innanför ditt ansikte
tyst bär du ögon från utdöda djur
och visar dem vidsträckta vyer
husen små som gruskorn nedanför berget
sjöarnas outgrundliga blickar




Fri vers av Grävling
Läst 159 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-04-19 22:47



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
fascinerande metaforer i denna fina..tack för att du läser ibland. en glad påsk !
2019-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling