Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Moder jord

 

 

 

Tänk om månen är född i april.
Och solen i juni.
En impulsiv vädur och busig tvilling.
Den ena en besserwisser.
Ändå “A match made in heaven.”

 

Och kanske är jorden
Jorden

 

transgender

 


Älskar att festa i såväl kostym
som klänning eller bara dra på
sig jeans och linne.
Varken kvinna.
Varken man.

 

Uppfostrar ett barn på sina axlar
med båda fötterna på jorden.
Skämmer bort en med lördagsgodis.

 

Och ett hembiträde, syskon med hela
universum råkar krympa stjärnorna
eller missfärga dem rosa.

 

Och jorden har en medelålderskris.
Börjar färga håret blått och köra porsche cab
med suffletten nere eller får ett nervöst
sammanbrott mitt på Hornsgatan.


Kanske... vill Gud ha en ledig dag
nästa månad.
Månen sova på saken för en gångs skull.
Eller bjudas på en barrunda
i goda vänners lag.

 

 

Jag ska göra dem alla en tjänst.

 


Jag ska ha mer tålamod med tekniken.
Klaga mindre på vädret.
Och jag ska berätta sagor som en
mormor eller farfar för ett barn som just
sagt sitt första ord med så mycket
kärlek i rösten:

 

 

"Ma-m-m-a"




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 1163 gånger och applåderad av 25 personer
Utvald text
Publicerad 2019-04-19 23:18



Bookmark and Share


  J-M
Sannerligen bra!
2019-05-05

  SatansSon
denna var riktigt bra. förtjänar utvald text-epitetet
2019-04-29

    ej medlem längre
månen byggdes av dinosaurierna
2019-04-27

    ej medlem längre
Din berättarröst är full av känsla och rör sig i ämnen från det store till det lilla, som ändå är det största i sig. Du har orden i din hand!
2019-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP