Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du ska inte tro att det är lätt

 

 

Du ska inte tro att det är lätt att släppa taget
att förvandla dig till ett frö igen
Ett frö
jag inte låter blomma ut
även om jag önskar en hel bukett
i min hand

 

 

 

Jag gör allt i min makt att INTE
kasta ett getöga på dina bilder
Jag tar omvägar i tankarna
för att inte råka se dig på tunnelbanan
och se glimtar av dig rulla förbi
under ögonlocken

 

 

Så småningom
Kommer jag gå på stan
Och inte tänka på hur du har håret
i rufs eller uppsatt i knut
Nån dag kommer jag stå vid ett skyltfönster
eller provrum och märka
att det är inte för dig jag shoppar plagget,
jeansen eller bär hatten på sned
inte för dina "wow"

 

 

och jag vet inte hur jag kommer
förhålla mig till den känslan

 

 

Kanske kommer det en tid när jag slutar jämföra
alla med dig
Nån som kan laga mat på stående fot
Har sjukt bra handikapp i golf, hejar på Bajen
Har söt näsa och skrattar åt samma
dumma skämt
(eller längtar tills Metallica spelar på Ullevi igen)

 

 

 

 

Ibland så tänker jag
Ge mig nåt att hålla fast vid
även om det kommer svida
när det värsta blåst förbi
så jag åtminstone har ett ömmande
ärr från dig på min hud


 

 

Ge mig syfilis
Herpes, klamydia
Pollenallergi!
Ge mig nåt att behålla
Nåt annat att grina över
Ge mig nåt som får problemen att flyga sin kos
Men dig att stanna på toppen av
trädkronan

 

 

 

 

Du ska inte tro att det är lätt att
hålla fingrarna i styr

 

 

Det ska inte tro att det är lätt
Att göra narr av sig själv

 

 

 

 

 

eller utöva Voodoo

 

 

 

på sitt redan eldhärjade hjärta

 




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2019-04-19 23:59



Bookmark and Share


  Hon kallar sig poet VIP
Ja du Immanuel:) who knows
2019-04-30

  SatansSon
man undrar vem hon är.
2019-04-29

  Engel
Skönt att få vara svag för nån. Även om man måste vara stark för att uthärda tomheten.
2019-04-23

  Yrre VIP
Underbara formuleringar har du här med en berörande text.
2019-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP