Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Natten är dagens mor - Så sant! Inte mina ord, men likväl föder natten alla mina vilsna ord som förmedlar allt om ingenting och intet om allting ... Men så känns det ibland när man saknar en varm hand ...


Minnets sinnliga vilsenhet

Jag tänker någonting
men vet inte vad

Jag ser mig omkring
men ser inte var

Frågar mig
vad det är
men finner
inget svar

Känner ingenting
blott tomheten
efter vad
som en gång
finns kvar

Drömmer mig bort
men minnet
dröjer kvar

Jag minns någonting
men vet inte vad

Jag vänder mig omkring
men ser inte var

Ber mig
om svar
jag äger
men ej
har kvar

Försöker somna igen
i förhoppning om
att få vakna
i gryningen

Få vakna till någonting
annat än detta ingenting

Vakna utan saknad
veta var jag är

Våga stanna kvar
utan att förbli
en skugga
av det som en gång var

Snälla
låt mig få somna om
och vakna
nära, tätt intill
den jag älskar och tycker om

Ge mig mitt liv tillbaka
och allt jag så länge försakat

Vill inte få mer
av allt detta ingenting
jag känner här omkring

Låt mig få gå vidare

Låt mig finna ro

Ge mig en stund i stillhet
att minnas och känna
all den kärlek
som ännu i djupet
av mitt hjärta bo

Snälla söta rara
underbara
ge mig blott
en liten gnutta ödestro

eller

blott bara
låt mig möta
den jag söker så ...
Snälla rara söta
låt oss äntligen
få bli ett vi - vi två!


©Peter Stjerngrim


________________________

Publicerad tidigare här
i augusti 2005.
Nu när det känns som om
jag funnit dig
blir den känsla av ingenting,
tomhet och ensamhet
allt mer på väg att bli just 
blott ett minne av det som var
utan dig ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 184 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-04-20 14:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP