Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

och så får ni ha det så bra


du ringer mig och frågar hur jag har det och hur jag mår och då säger jag bara precis som det är att det är väl inget vidare och sen säger jag att det är så ensamt och nu har det snart gått ännu en påsk och jag begriper inte hur jag ska stå ut tills det blir tisdag eller när det nu var som det är vanliga dagar igen och folk slutar dricka sprit och sån skit dom blir fulla och gapar och skriker mitt i natten så man inte kan sova man kan inte ens få sova bort påsken det är ju själva fan också jag tycker inte jag gör någon nåt illa jag försöker bara leva mitt liv tills det tar slut men jag får alltid stryk av någon eller nån säger jävla feministfitta eller nåt liknande och slänger igen dörren i ansiktet på mig när jag kommer för att betala hyran eller nåt sånt och sen är den dan förstörd och jag vaknade precis av att grannen kom hem och gapa och hade sig och då sa jag bara att vänta lite tills jag dör av hjärtinfarkt då kan ni ta över min lägenhet och göra alltihop till en gigantisk fyrarumslägenhet sen kan ni sälja den för tre miljoner och köpa sprit för pengarna och lycka till med det
Prosa av Annie b'larsson VIP
Läst 432 gånger och applåderad av 19 personer
Utvald text
Publicerad 2019-04-21 04:52Bookmark and Share


  petter rost VIP
Som i ett enda djupt andetag – visst inandningen känner jag igen, säkerligen ur mitt eget liv, och utandningen när andnöden nästen tar vid av syrebrist – visst, allt för bekant... men allt däremellan, situationerna och bilderna du andas ut blir dokument över hur tillvaron kan gestalta sig när den "normala" familjekretsen av olika generationer inte står där och visar fram sina många gånger påklistrande leenden. Nej jag förnekar inte den formen av gemenskap men jag har sett för mycket av dess trasiga baksidor för att kunna hålla tyst.
I en text som denna är ditt författarskap som allra bäst i min värld. Kan därtill bara säga: sluta aldrig att skriva!


2019-04-24

  Margta VIP
Precis så här det för de som väljer bort alkoholen. De får stå ut med dem som dricker och blir fulla fast de inte vill. Och inte ens i sin egen lägenhet kan de få lugn och ro. Inte ens om de drar ner persiennerna blir det lugnt. Varför ska det drickas så på storhelger, det är väl inte därför vi firar dem.
2019-04-24

  Gunwale VIP
Härligt flöde. Och texten ser ut som en nerdragen rullgardin, en persienn!
2019-04-23

  Lottie Ålhed VIP
En hemsk historia. Alkoholism och storhelg är en dålig kombi...
2019-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Annie b'larsson
Annie b'larsson VIP