Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Paradoxalt nog!

-Paradoxalt nog.
Tänk om folk skulle säga detta, för att konstatera saker.
Saker , som någon annan sagt.
Att säga;
-Paradoxalt nog.
Låter intelligent.
Men blir det missbrukat, förlorar det sin mening.
Vad blir då innebörden?
För...
Paradoxalt nog, används om saker som är paradoxala, inte om sägner eller anekdoter. Inte i vardagligt tal. Eller är det vanligare än jag tror?
Varför tänker jag mig någon som har en lakritspipa i mun, eller en vanlig rökar-pipa, och som också har skägg, som mannen på den där bilden...?
Sjömannen eller skepparen, tror jag att bilden heter...?
Som om sjömän är de smartaste, nåväl, det behövs ju kunskap för att bli sjöman, så lite smarta är de nog.

Men pipan, det är dithän jag vill komma. Är man smartast om man har en pipa i mun? Gör det en mer intelligent än gemene man? Eller kvinna?
Eller odefinierbart kön? Jag har i allafall, denna bild för mitt inre.
-Paradoxalt nog, avslutar jag med att säga.
Om det som är svårt att förstå.




Bunden vers av Mim
Läst 127 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-04-21 07:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mim