Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Barnet



visst är det så
alla vindfåglar balanskonstnärer
ett barn fingrar på vår själ
gräsets viskningar talar till oss
stjärnor slår sig ned
vid frukostbordet
vi är sheriffen med stjärnan
cowboyen som blickar mot skyn
ser på oss med vintergatsblick
Som vuxen behåller vi våra ögon
för att se möjligheterna
se det gränslösa
det tar tid att slipa kanter
på en rullande sten växer ingen mossa
framtid innebär inte undergång
tro inte allt blir förbytt till oigenkänneliga hav
förändring är vägen mot utveckling
och vi ser hoppets ljus lysa för alla själar
vår vintergatsblick ser
allt det gränslösa möjligheterna
hoppets ljus
lysa för alla själar
allas lika värde
det gränslösa

i skytten finner vi filosofen och optimisten, men även journalisten och läraren..kan även vara dystergöken, en stor idealist och frihetsälskare, blir gärna uttråkad av enformighet, det finns inget trognare än en häst, sina minnen och den de släppt innanför stängslet till hagen. men även irriterande sanningssägare för den som gillar lögn.

Ludvig van Beethoven, kompositör 17 december 1770
Winston Churchill, premiärminister 30 november 1874
Walt Disney, film 5 december 1901
Erik XIV, kung i Sverige 13 december 1533
Kristina, drottning av Sverige, 7 december 1860
Edvard Munch, konstnär (Skriet) 12 december 1863
Mark Twain, författare, 30 november 1797
Jimi Hendrix, musiker, 27 november 1942
Bruce Lee, kampsport 27 november 1940








Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 255 gånger
Publicerad 2019-04-21 14:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP