Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ingår i "Strindbergiana"Omslagsdesign av Författaren ©


ATHENAS KORSTÅG

-Vad skrifva Strindberg på nuförtiden då ?

Ågust : Om huru kvinnorne blef galna.

-Äro det en stridsskrift ?

Ågust : Inte alls !
det är en djupgående analys
af kvinnornes undertryckta
känslor och själslif,
vilka som när de får fria tyglar blir
spritt språngandes galna,
däri den feministiska grundtanken
bottnar i ett världsherravälde,
genom utrotning af den maskulina
mannen hvarvid de skall förvandlas
till fjollor,
medan kvinnorne blir androgyna,
och lik masken para sig med sig
sjelfva.
De du ! där har du din framtid,
så pass på för fan !
när Athena drar ut på korståg
med sina feministarmeer.
Harriet ! Siri och Frida lär vara
bland dem,som de tre harpyorne.

*




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 259 gånger
Publicerad 2019-04-21 14:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP