Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Din dag

Hur ser du på en dag som väntar,
är minnet av din gårdag ännu nära?
Kan du, om du med tanken gläntar,
se vad din nya dag kan innebära?

Se på blomman spröd, men vackert färgad.
Se på tavlorna, på tingens former.
Utanför ditt fönster, kanske härjad,
finner du natur med sina normer.

Lyssna till musiken när den spelar,
eller läs en stund om något kärt.
Känn att tillvaron din dag fördelar
på ett sätt för sinnelaget värt.

Var din krets av släkt och vänner trogen,
följ dem i förändring eller vana.
Vårda kroppen väl och gör den mogen,
samspelt med mentalitetens bana.

Har du frågat dagen vad den önskar,
uppenbarad i sin färg och form?
Hur den danas, hur dess väsen grönskar,
speglande sin strävan efter norm?

Nu är din tid, nu din dag har vaknat.
Nu kan du höra, se och förnimma.
Fyll nu din dag med vad du saknat,
när som du når din gryningstimma.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 154 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-04-21 20:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström