Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Verkligheten har blivit som en reklambild

 


Verkligheten har blivit som en reklambild


Familjen samlad i det starka ljuset


av grönskande blommor och blad


Maten som dignar från överfulla fat


 


Gulliga kycklingar och färgglada ägg


Övermätta magar värkande ryggar


Händer som trevar efter mera socker


Släkten som söker efter tiden som var


 


När ljuset förändras och natten kommer


söker jag din närhet och värme


i mörkret vakar vi tillsammans


på att världen skall komma samman


 


På radion pratas om Mellos kommersiella fasad


på tv:n är det kändisar som tävlar


Bomber i Sri Lanka mot kristna kyrkor


diplomatisk krångel för barnen i Syrien


 


Ett förtroligt samtal med min dotter


En resa in i revolutionens Iran


Tillsammans med Elena Ferrante


går spåren till fascismen i Italien


 


När ljuset förändras och natten kommer


leder spåren tillbaka till fabriken


till datorerna och maskinerna


som gör oss till marionetter i våra liv




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-04-22 03:18



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Jag är en marionett
rätt och slätt
gör som alla andra
ingen kan då mig klandra

2019-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP