Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pausdikt


Resan

 

 

Jag reser bort i kväll
På biljetten står destination okänd

Mina tillhörigheter ligger i min
högra kostymficka

Identitetshandlingarna konfiskerades 
under den stora utrensningen 
Polisen använde brännjärn för
att underlätta formaliteterna vid 
inresa till främmande land

Jag nickar farväl till min familj 
och skyndar ner till bussen som 
ska föra mig vidare

Godsvagnarna är målade i dystra 
färger och luktar spillning

Vi är många som reser 
Om vi hittar något brännbart
gör vi upp eldar

Vakterna inspekterar oss 
med jämna mellanrum
De är brutala och använder 
sina påkar om ordningen störs

Vi reser så länge att vi förlorar
tidsuppfattningen

Resmålet är okänt och vi ber 
stilla om ett under

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 303 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2019-04-22 05:43

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Sturesdotter
Associerar till de som måste lämna sina land. Nu - och då.
Välskriven.
2019-04-23

  Petter Wingren
Tät
2019-04-23

  Johan Bergstjärna VIP
En text som jag fick en klump i magen av. Mycket bra.
2019-04-22

  Kungskobran VIP
Det är omöjligt att förstå
hur det kunde gå till så
vad fanns i huvudet på dessa män?
Tyvärr så fortgår detta än
2019-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten