Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad tycker ni om denna text? Det började med ett fönster, och lite solsken, och gick över till en, eller flera Jordiska frågor.


När solsäkringen gick, från liten till stor tanke.

Jag har en dörr med inbyggt fönster. Denna vårdag kom det in ljus, och helt plötsligt, när jag var försjunken i tankar , som att ; Solen finns alltid där, tiden hade stannat och jag njöt av solskenet, helt plötsligt avbröts solens strålars besök hemma hos mig, jag var inte beredd. Om ett moln kommit över solens vidsyntelse eller skapelse, så hade jag märkt att det var molnet som sakta smög sig på, och inte blivit så abrupt avbruten av tiden och ögonblicket, som stod stilla. Men ack, ögonblicket gick så snabbt! Helt plötsligt var solen borta...
En sol som verkat vara hos mig en evighet, och sedan bara; Puff! Borta!
Det visade sig vara en fågel, som flög förbi mitt dörrfönster, men den kom i en sådan vinkel, att solens glans och stråldagar, i ett ögonblick försvann, ungefär som att en säkring i proppskåpet gått, och Helt plötsligt var det mörkt.

Och om man nu tagit hela denna tankekedja av ord lite längre; Tänk dig att hela världen är ett kraftverk; att hela världen förses med KRAFT, och att världen därför kallas Kraftverk, och att du bor, går och gör allt i detta Kraftverk, detta kraftverk är även ett proppskåp, och jordens alla problem avgörs genom varje människas lösningsförmåga, att kunna lösa om proppen går, dvs. Vad händer om solen försvinner? Om varje viktig grej, i ekosystemet bit för bit försvinner och motsvaras av en propp i Kraftverket/Proppskåpet, hur ska vi lösa varje bit? Eller ska vi ha ett holistiskt tänkande och lösa allt på en gång? Är det ens möjligt med ett sådant tänkande? Det kanske det är. Är det kanske inte detaljseendet som förmörkar? Att ta en sak i taget? Vad vet jag? Jag är "bara" en människa i ett megastort proppskåp. Men om man tar det vidare, det lilla i det stora, Greta Thunberg kämpar, och om vi nu ska bo i proppskåpet, dvs. Jorden, så får vi alla hjälpas åt. Det är Greta Thunberg ett levande bevis på. Hur många fler levande bevis behöver Vi? -Ropen skall skalla! Och handlingen skall göras, och skrivas av OSS!




Bunden vers av Mim
Läst 113 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-04-22 08:20



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Tack för intressant
Läsning
Inställningen Hos
Oss själva och
Naturens kretslopp
Behöver vara gräns
överskridande
Där har "Gretorna"
Något att lära oss
Men allra mest
"Naturfolken" som
finns splittrade
Runtomkring vår
Jord.
;)



2019-04-22

    Sefarge VIP
Greta pekar med sitt
Finger på ett pågående
Problem
Det behövs en grundläggande
Helhetslösning
2019-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Mim