Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dröm och vaka 21-22/4. En fortsättning på Chock på chock 1.


Chock på chock 2 - en nattraga

 

Härlig dag i København 

tog en øl i solens favn

köpte lite ost och vin

som en rigtig svensker, fint

 

När som jag kom hem till byn

var jag blommig i min hy

spydde av det danska vinet

kände mig som värsta svinet

 

Somnade en liten stund

men blev väckt utav Jon Blund

rassel här i trappuppgången 

spökena var ganska många

 

Farbror Kurt och lilla Mia

alla ville mig befria

sade att jag hade fel

det fanns inte något brev

 

Kunde inte vakna förrän

jag förstod de flyttat dörren

 

 

 

 

Sedan var det vin och gyckel

tappade visst bort min nyckel 

liksom det korrekta ordet

svimmade på skolsalsbordet

 

Jag fick sova i en säng

med två pigor och en dräng

drömmar flöt i ständig ström

utan sans och utan töm

 

Såg min pappa på ett berg

berget hade ljusblå färg

 

 

 

 

Vaknade till rättegång

alla sjöng på samma sång

det var jag som hade fel

hade bråkat en hel del

 

Jag berättade om gubben 

fula gamla äckelsnubben

som höll fast mig i mitt ben

kände mig så svag och klen

 

När han dissade min pappa 

fick jag mod och kraft att sjappa

men blev kallad till förhör

i ett grupprum som sig bör

 

Jag fick se en märklig bok

lädermask som höll ihop

bödelns ansikte med prästens

men fick inte läsa resten

 

Jag blev ensam med Jon Blund

han sa: om en liten stund

ska jag ge dig ett förslag

inget farligt lovar jag

 

Men förslaget var en elchock 

gissa om jag fick en helchock

jag drog genast ut kontakten

spände ögonen i makten

 

De var många, jag var kvick

men vet inte hur det gick

 

Hörde brev i lådan sen

värsta ekot i entrén 

 

 




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 209 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-04-22 09:09



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Förutom det extra kusliga innehållet... intressant hur strofen med dörren upphör efter bara två rader... [som om den verkligen flyttats någonstans] ...liksom strofen med ljusblå berget.
2019-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X