Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rasbiologi


SAME BLOD

Statens "rasbiologiska institut" med verksamhet
i början av -30 talet, framkallar illamående när
Samerna - vår ursprungsbefolkning - förnedrades
på samma sätt som Tysklands.
Förnedringen finns kvar, men på annat vis.

Ingen säger ingen kan äga eller köpa mark i
fjällvärlden, marken tillhör oss alla, främst
våra Samer.

Lobotomin försvann så sent som på -70 talet
och tvångssteriliseringen likaså.

Är det Dr. Mengeles ande som svävat över oss?




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Johanne Rydgren Rilje
Läst 153 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-04-22 12:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje