Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DE BÄSTA DIKTERNA (1)

De bästa dikterna är redan skrivna. Relikerna ligger i tysta skrin. Kostymerna hänger välpressade kvar på sina galgar i realskolans bibliotek. Det finns inget nytt att skriva. Allt är redan avlagt. Luften har gått ur poesin som en oplanerad punktering på en onödig cykelsemester. Livräddningsövningarna flämtar i låtsaslekar, flams och krystade festivaltexter. Gengångare översvämmar dikesrenarna med dåliga kopior av redan kända känslor. I urtvättade gåbortkläder spökar de bästa dikterna, sedan länge utan medvetande.




Fri vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 268 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-04-22 20:02



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Jag menar att många ofta saknar kunskap om äldre diktning, som redan behandlat samma känslor som vi uttrycker i dag - och ofta på ett "bättre" sätt! Men det är förstås både en smaksak och en fråga om vilka uttrycksmedel som är tillgängliga. Jag vill absolut uppmana till att fortsätta skriva poesi, eftersom det är ett behov för många av oss.
2019-04-30

  Minkki VIP
och ändå finns behovet där, att med de ord som ges idag uttrycka, formulera sin syn på stunden just idag. Jag stannar upp vid "dåliga kopior av redan kända känslor", den ger många tolkningar
2019-04-30

  Öknens Ros VIP
Så varför skriver du poesi, när det bästa redan är skrivet?
2019-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP