Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Några toners förnimbara lycka



En stämosångares
röst hörs förrymd

ifrån ett öppet kyrk
-fönster mellan trastens
vemodiga toner.

Svävande mellan Park
-trädens skira lummiga
Försommar grönska

In i den sängliggande
patientens lyssnande
öron

Sjukvårdaren ilar fram
Stänger altandörren

Släpper på bromsen
och drar släpande iväg
med sängen samtidigt

Som han talar om vad
för gott det blir till
Kvällsmål

Patienten svarar inte
Känner ännu de svävande

Tonerna som en svalkande
vind i sin feberheta skadade
Kropp.

Innan han forslars vidare
Till en annan föreställning
att tillfälligt överleva. ..




Prosa av Sefarge VIP
Läst 295 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-04-23 14:35



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
Gestaltande fin text med öppet kyrkfönster mellan trastens vemodiga toner....
2019-04-30

  bumerang
Sorgligt scenario.

Att vara fantasibegåvad
Räcker inte alltid fullt ut.
Men för en stund.
Att fortsätta leva för.

Till slut tvingas vi möta ensamheten.
Ja, döden - allihopa lika.

För oss att prata och förlika oss med
skulle kunna underlätta, tänker jag.
2019-04-24

  Stefan Albrektsson
Gott att få uppleva svävandet även som sängliggande överlevare!
2019-04-24

  Fulbergarn
musik
vad vore tillvaron
utan
Musik
2019-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP