Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Världsbokdagen

Det är Världsbokdagen idag
och den dag Shakespeare dog.
Eleverna på min skola
skriver dikter på biblioteket
och får en ros som belöning.

"En ros är en ros är en ros..."

I förmiddags sjöng skolans trubadur
en av sina tonsatta dikter.

En hård vind blåser från öster
men himlen är molnfri.
April är den opålitligaste av månader.

Shakespeare föddes och dog denna månad.

Orden lever för evigt kvar... "Words words words."

Fast unga idag har slutat läsa böcker
påminns de dock om att
det finns annat än mobilskärmar
att fästa blicken på...

... en gång om året...




Fri vers av Algotezza VIP
Läst 100 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-04-23 14:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP