Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dit ingen riktigt når

Därborta dit blicken inte riktigt når
kan en linje skönjas
något på den står


Därborta dit tiden inte riktigt når
finns svaret
den målades i min ungdom
vid rätt unga år

Det är ett hus på Skånes slätt
målat lite slarvigt
på ett skyndsamt sätt

Tiden gick så fort då
nu den lugnat sig
men när jag målade tavlan
det minns jag ej

Där borta
har blivit närmare nu
minnet blir ett nästan nu







Fri vers (Fri form) av Johan Strömstedt
Läst 162 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-04-23 19:10



Bookmark and Share


  DavidM VIP
Mycket fin och välkomponerad cirkelrörelse i raderna. Gillar hur tiden, rummet och självet smälter samman.
2019-05-01

    Mino0
Fint målat. Visst är det så, allt blir närmre när man tar sig tid att minnas.
2019-04-26

  Niliboy
Konsta konstalaca, konst av god klass!
2019-04-25

  Marita Ohlquist VIP
Tolkar texten som en längtan till huset på Skånes slätt!
Bra skrivet.
2019-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Johan Strömstedt
Johan Strömstedt