Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mellan varje skriven rad...



Jag drömmer om att kyssa dej
o smaka på din mun
ja alla mina silvermynt
finns i en önskebrunn

Jag önskar att du kom tillbaks
från resan till Tunis
för utan dig så blir mitt liv
så sorgset på nåt vis

Jag sitter här i ensamhet
en afton klockan fem
o längtar till den stund min vän
när du ska komma hem

Du flydde bort en vinterdag
men lämnade ett brev
\"Förlåt mitt svek jag reser nu\"
löd orden som du skrev

Men mellan varje skriven rad
jag såg små kärleksord
små röda tecken i en skrift
av tårar o av blod

Jag drömmer om att hålla dej
så som jag gjorde då
när du stod här så söt o ljuv
o himmelen var blå


Bs-06











Fri vers av Bodil Sandberg VIP
Läst 436 gånger
Publicerad 2006-06-23 13:39



Bookmark and Share


  änglasjäl
Fy..du fick mig att gråta..
2006-07-17

  Teresia Ridell
Mycket vackert o vemodigt !
2006-06-27

  Anders P VIP
Rim rytm och form stilfullt som brukligt från din penna. Essensen i denna dikt ligger i näst sista versen där man erbjuds möjlighet att tolka på flera sätt. 1; en alldeles riktig iakttagelse av diktaren. 2; en projicering skapad av drömmen om den kära som svikit. Det senare alternativet känns mest spännande.
2006-06-24

  rebecca d
ja, som et gammalt skillingtryck...som sätter fantasin igång och känslorna
2006-06-24

  Madjori
Jättefint skrivet....
en saknad och längtans dikt...
2006-06-24

    IsabellaMendrix
Den här dikten känns nästan som ett gammalt skillingtryck!
Suveränt!
Min omedelbara smak i tanken är: en gullig text! :) Gullig?
Den tycket kan jag inte påminna mig att jag nåfonsin känt
för en text förut, men nu gör jag det och det känns riktigt
nymodigt. - Fin balans mellan språk, känsla och rytm. Du
har verkligen det skriftliga "Det".
2006-06-24

  Karin Rosberg
Det andas vemod i denna vackra dikt......
2006-06-23

  Last Word Spoken
å så vacker och sorgsen...
och vilket härligt flyt..
en tyst sorgsen melodi..
...helt underbar!
2006-06-23

  Grizzly
ahh.. rimmen och rytmen smeker kring en.. underbart
2006-06-23

  losy
Mycket bra dikt!
gillade den väldigt mycket!
2006-06-23

  Daniel_78 VIP
=) mmm den rinner som bergsvatten
så sött
2006-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg
Bodil Sandberg VIP