Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


BETRAKTELSE



att vara
människor
även de som går mot strömmen

varför ska de inte få känna godhet
stryka över den tärda kinden
varför ska de ledas som får till slaktbänken
av ett land som står i brand
barn springer och gömmer sig för skriken
som vandrar runt de övergivna torgen
då dimman väller in mellan gränderna

varför är nätterna vita enbart för de rika
inte för de annorlunda

varför ser inte alla
fröet och blomman
som vill finnas till
låt alla få leva det liv det har
alla magiska ögonblick i regn och sol

se den skira förgätmigejen eller rosen
men glöm inte
den gula maskrosen


alla vi så värdefulla
från den minsta till den största




Fri vers (Modernistisk dikt) av morgonstjärna VIP
Läst 288 gånger
Publicerad 2019-04-24 09:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP