Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Utan morgondag


Visst,
det finns tillfällen
en del du sagt,
som varit rena påhopp,
som egentligen varit rent kränkande,
men
tillåter mig sällan bli sårad
kränkt.
En oförmåga?

Det jag varit sorgsen över är inte att du gjort mig illa
eller jag kanske dig.
Det är att jag inte upplevde att du alls kunde förstå
och att jag inte heller...

Jag lyckades inte hitta sätt att på riktigt förstå
inget sätt att göra mig förstådd.
Obehagligt

Jag brukar ju vara bra på att förstå
Bra på att göra mig förstådd.
Om nu detta alls är möjligt...

Har tyckt om att vara med dig,
prata med dig,
finnas nära dig,
smekas och lekas.

Har för första gången
på länge
känt mig jämbördig
fri
Inte ensamt stått för initiativet,
för stabilitet,
trygghet
- om en nu alls kan prata i sådana termer kring vår typ av relation.

Gillat känna mig utelämnad
samtidigt så gott bekräftad.
Gillat dig utlämnad
för mig att gott bekräfta.
Ja, vår korta flirt har varit riktigt go för mig
kanske för att du och jag som vi varit så omöjlig;
Du gift,
har familj
våra helt olika sätt att se på livet,
på vad politik är,
på prioriteringar

Vår kontakt,
utifrån mig
befriat från krav
utan morgondag.
Fri




Fri vers (Prosapoesi) av PhanLieB
Läst 307 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-04-27 19:30



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vacker som det fria ordet
2019-07-14
  > Nästa text
< Föregående

PhanLieB
PhanLieB