Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur många fler kvinnor måste dö?

 

17 kvinnor mördas varje år av sina män.

Högsta domstolen har sänkt straffet för mord från livstid till 18 år. Det kostar för mycket att hålla inne mördare på livstid. Det beror alltså inte längre på brottets art hur långt straffet blir. Allt handlar till syvende och sist om pengar. En skrämmande utveckling av ett rättssystem som har börjat krackelera. Offrens anhöriga måste känna sig maktlösa inför vetskapen att den som mördat deras dotter inte får det straff som borde getts.

 

Hur många kvinnor lider i tysthet, tar emot hugg och slag? Ibland bevittnar barnen misshandeln, hur ser de på de den person som de kallar pappa? 

Vid första slaget, gå. Det kommer inte att bli bättre, trots mannens tårar och ångerfulla beteende.

Vid knivhot, polisanmäl och gå. Mannen balanserar på en skör gräns och kan gå längre.

Det är inte värdigt ett demokratiskt land som Sverige att så många kvinnor får sätta till livet p g a ett undermåligt rättssystem. 

 




Övriga genrer (Essä/Recension) av Öknens Ros VIP
Läst 170 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-04-24 10:35



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Evolution innebär att förfina artens fortlevnad och finslipa mot fulländning, undrar varför det blir tvärtom, våldet verkar ju bara öka...
2019-04-24

    Elisabeth Nilsson VIP
Ja, jag kan bara hålla med. Det är för djävligt. Jag är uppvuxen med hot och våld. Många såg hur familjen hade det. Ingen gjorde något.
2019-04-24

    Ahmed Maden VIP
Det är hemskt!
2019-04-24

  Kungskobran VIP
Det är förskräckligt men mäns våld mot män är ett mycket större problem och av en helt annan omfattning
Tyvärr uppmärksammas det inte så mycket, attityden är , dom får skylla sig själva, skrämmande
2019-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP