Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minnen från det militära

 

En dag hade vi skjutövningar
på infanteriets skjutbana
Vi sköt med gamla hederliga mausergevär
Kapten sade lite spydigt till mig
"Viksten,du som ser så dåligt, lär inte
få så bra resultat"
Vi får se kapten, kom ihåg att min far
är en storskytt.....
När turen kom till mig brassade jag
på i en snabb serie
Den som markerade visade hela tiden
att mina skott hamnat nära 10:an på
måltavlan
Kapten var skeptisk så vi gick fram
och inspekterade tavlan
Alla skott var 10:or
Inte nog med det
Under tavlan låg fem döda tjädertuppar,
tre harpaltar och två korpar
Kaptenen avbröt vår skjutövning
i förtid och vi marscherade tillbaka
till kaserngården
Han skrek Lediga och sprang med
raska steg in på mässen
Några timmar senare kom han utraglande
därifrån och fick transport hem
Det är ett kärt minne från värnplikten
som jag vårdar ömt




Prosa (Kortnovell) av Viksten
Läst 281 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2019-04-24 14:34

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ingemies. Blandning
Ja, lite tokigt blev det
2019-05-04

    Mim
Bra historia, och jag älskar slutfrasen "Det är ett kärt minne från värnplikten som jag vårdar ömt".
2019-04-28

  Bodingen VIP
Vänst, vänst, vänst höge vänst...
2019-04-24

  Kungskobran VIP
Kaptenen fick fnatt
när alla skotten satt

2019-04-24

  Öknens Ros VIP
Tjädrar också! ;)
2019-04-24

    Sefarge VIP
Man visste trots allt
Inte vad man kunde
Träffa på i lumpen
Trots att man i för
-väg trodde sig det
Veta?
;)
2019-04-24

  Poeten Salvador VIP
Nu för tiden gör inte så många värnplikt, så de har inga sådana minnen
2019-04-24

  ULJO
Vilket härligt minne som slutade med ett hjärtligt klappande på bröstet förstår jag. Kaptenen fick väl sin beskärda del av förnöjamhet han också. Ha, ha , ha
2019-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten