Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På farfars tid

När farfar var ung
var himmelen blå
solen strålade varmt
precis såsom nu
man klädde sig i shorts
och simmades i havet
men inte i toppless
för det var tabu

När farfar var ung
lanserades radion
musik spreds i etern
det verkade så lätt
man talade och umgicks
telefonen ett redskap
naturlig konversation
helt utan internet

När farfar var ung
var kärleken på riktigt
dansen var naturlig
ett sätt att få kontakt
man lekte med resurser
det som naturen bjöd
tog matlådan till jobbet
om känslor slog man vakt

När farfar var ung
så gick man till fots
bilar var för rika män
som inte fick motion
till skolan fick man gå
rasten en upptäktsresa
man hade riktigt roligt
dåtidens situation

När farfar var ung
var handelsboden öppen
man kunde handla allt
matvaror och snus
lim och nubb till skorna
och mjölk i stora flaskor
det gick inte att snatta
nej, inget sådant bus

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 437 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2019-04-25 05:48



Bookmark and Share


  Sommarina VIP
Fint rim, om farfars tid

2019-04-27

  Marita Ohlquist VIP
Tack för att jag fick följa med dig på din minnesresa!
2019-04-27

  Ewa-Britt Nilson VIP
Tiden som var
lyser klar att förr
var det mången
öppen dörr, man
man hade nära till
sina kära...
Nu trots öppen
dörr har ingen tid..
Jo, men med dem på
annan plats, det slutar
ofta med att man själv
tappar sin sats...
Väl sagt!
2019-04-25

    Elisabeth Nilsson VIP
Nostalgitripp till farfars tid, trevligt berättad i fint rimmad text!
2019-04-25

  Blomma-Stjärna VIP
fin text - roligt att tänka tillbaka och fundera på hur tiden och vi med den förändras
- känner spontant att det idag finns mer möjligheter, mer val, mer information
och en större allmän medvetenhet om överlevnadshot, mer förvirring och ett större tryck på den enskilda individen....
2019-04-25

  överlevaren VIP
Ja tiderna förändras på gott och ont.
Välskriven text!
2019-04-25

  Anya VIP
Nostagi i tonen. Jaa mycket var bättre och mycket var sämre. Utan att ha läst tidigare kommentarer ser jag nu att jag nästan skrivit som M.Eta. hahaha
2019-04-25

  M.Eta
Mycket har förändrats både till det bättre och till det sämre. Roligt att minnas lite nostalgi i din text!
2019-04-25

  Kungskobran VIP
Det var bättre förr för somliga
2019-04-25

  Feliaxel VIP
Man säger alltid att det var bättre förr
Men jag tror det bara var annorlunda
2019-04-25
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO