Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Natten

När mörkret faller och månen är mäktig, stjärnorna blänker och himlen blir ett glittrande hav, då börjar jag min nattliga resa.


Resan av min nattsvarta själ.


På ängarna där gräset dansar i vinden, till livets musik,
Där finner du mig om natten dansande på månbelysta vretar.


Jag dansar till månens olika nycker, dansar till musiken av nattens spelmän.


Natten är min, och jag är hennes.


När tolvan är slagen då dansar jag för henne, hennes befallning är klar och mina hjärtslag många.


När tolvan är slagen då dansar vi tillsammans, min vädjan är given och mina hjärtslag dystra.


När tolvan är slagen då vaknar vi alla, vi månens barn
här dansar vi tillsammans, undangömda och trygga, under nattens mörka skynke.


Natten är vår, och vi är för evigt hennes.




Fri vers (Fri form) av GloomyBird
Läst 204 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-04-24 15:29



Bookmark and Share


  danne //
Natten
bjuder upp
på mängder av dansformer...

Dina ord Gloomybird
dansar med olika styrka

genom läsaren s tankar

nu är det jag
Jaget påverkas, så lätt
orden formar bilder där

inne egna så väl
andras löper samman.

En verkligt påverkande känsla
kanske magi?
2019-08-31
  > Nästa text
< Föregående

GloomyBird
GloomyBird