Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ingår i "Litterära brottstycken" Illustration ingår i "Litterära brottstycken" Ansvarig utgivare : Sten Wiking/Licentia förlag


ATT VARA ELLER INTE VARA SHAKESPEARE

Rykten i litterärt akademiska kretsar
att William Shakespeare (1564-1616)
hade spökskrivare,
har länge nog florerat,dels om att en
släkting Sir Henry Neville ( 1562-1615 )
var den som skrev hans dramer.

Argument för detta sägs flyktigt vara
att Shakespeares begåvning var
undermålig,i förhållande till den som
skrivit pjäserna,
och att Neville ansågs mer lämpad.

Shakespeare var väldigt mån och
hemlighetsfull om sitt privatliv,
vilket kan vara en av grundorsakerna
till ryktet,
men en avundsjuk släkting är mer troligt.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 246 gånger
Publicerad 2019-04-24 17:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP