Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SISTA RESAN

På vägen mörknar kvällens orgel
utanför den vaggande omnibussen.
En gammal man gungar med
på därför avsedd plats,
läser nattens nyheter.

På andra sidan av mittgången
hänger halvtunga kvinnor i sätena,
sminkade som dåliga bibelöversättningar,
med ansiktena begravda
i medelålderns mobila miserere.

Chauffören närvarar osynlig
och tyst,
men avslöjar sin existens i en gloria
av rök från förarstolen
som i en air av Bach.

Utanför pågår i ultrarapid
änglarnas vansinnesomkörningar
med skadeglada grin,
obekymrade om sina förbokade platser
i underjorden.

Displayens EKG-kurva flimrar
"Slutstation".
Den gamle är ensam kvar i bussen.
Utanför brusar nattens orgelpipor
i en ljus koral om vägen hem.




Fri vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 293 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-04-24 17:55



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Dikten går säkert att förenkla. Pröva själv!
2019-05-01

    nollnollan87
Mycket vackert skrivet, men bara ett tips kanske du kan göra en lättläst version?
2019-05-01

  Lottie Ålhed VIP
Mycket vackert! speciellt hela sista stycket och sista raden som känns hoppingivande utan att bli sentimental..
2019-05-01

  stormengudrun VIP
Häftigt skriven! :-D
2019-05-01

  Minkki VIP
intressanta bilder, den med dåliga bibelöversättningar och den med medelålderns mobila miserere. En text att läsa många gånger, tackar
2019-04-30

  Viksten
Utsökt skaldat
2019-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP