Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fyra högtider - ett traditionellt finländskt familje-epos

midsommarafton på familjens stuga
spriten flödar, hembränt får duga
ut med båten, stig upp för att pissa
hur det slutar är lätt att gissa

villaavslutning på stugan igen
storebror säger ”Du är inte min vän!”
syster går emellan men det hjälper föga
storebror skjuter en raket rakt i lillebrors öga

nästa drabbning blir på Halloween
syskonen på stugan igen, fulla som svin
ett jävla liv, inom kort blir det kiv
ingen minns längre vem av bröderna som drog kniv

nyårsafton, nu ska firas att året är slut
alla tre kommer inte att leva till tjugondag Knut
lillebror drabbas slutligen av hämndbegär
lillebror tar ur skåpet fram sitt hagelgevär

hur dessa äventyr slutar förtäljer icke sagan
men det plägar vara mörka nyheter i extraupplagan
av tidningarna som kommer strax efter helgen
vi vet hur det kan gå när man tittar för djupt i buteljen




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 339 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-04-24 20:58



Bookmark and Share


  AKT VIP
Minua asus Suuomessa visi vuottas och jag kan understryka att liknande bruk av alkohol har jag aldrig sett....
2019-04-25

  Kungskobran VIP
När spriten går in går vettet ut,
med undantag för poeter
dom blir bara melankoliska
2019-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP