Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den sjungande poeten

Jag sitter på en gren och sjunger
på marken nedanför sitter människor
på filtar och picknickar

Jag tittar ner på dom från min gren
dom ser inte mig
hör inte mig för dom har öronsnäckor

Rätt vad det var så tar en av dom av
sina öronsnäckor
lyssnar förvånat

Det hörs musik utan öronsnäckor
sång blandas med fågelkvitter
märkligt

Han uppmärksammar de andra
som tar av sig sina öronsnäckor
alla lyssnar med häpnad

Nät jag slutar sjunga
hörs endast fågelkvittret
och vindens sus i trädet

Någon började sjunga
de andra stämde i
ljudet nådde ända upp i trädet

Jag bestämde mig för att klättra ner
alla såg förvånat på mig
vem är du

Jag är den sjungande poeten
följ med mig
så skall jag visa er världen

Alla följde med till en annan värld
















Fri vers av Kungskobran VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2019-04-25 09:03



Bookmark and Share


  Margit Grell
Tankeväckande text!
2019-05-15

    Sefarge VIP
Som "Alice i underlandet"
Fastän tvärtom?
;)
2019-04-29

  M.Eta
Fin tänkvärd text. Undrar ofta när alla dessa joggare med musiksnäckor i öronen ska upptäcka all vacker fågelsång i naturen? Måste kännas bättre att jogga till den musiken och vara närvarande!
2019-04-29

  AKT VIP
Påminner om en utflykt till Alcatraz.
2019-04-29

  Blomma-Stjärna VIP
blev glad att läsa den här dikten som påminde mig om barndomens spännande saga "Råttfångaren från Hammeln"
2019-04-25

  Anya VIP
Jaa jag är också med. härligt med en sjungande poet. Jag har medvetet inte tagit på hörlurarna nu när jag går på promenad. Så härligt att höra fåglarna.
2019-04-25

  Fulbergarn
Mm,
jag följer med
2019-04-25

  Öknens Ros VIP
Påminner om sagan " Råttfångaren från Hameln", alla följer melodin.
2019-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP