Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Betingelser

Solen är livets ursprung och
framtid. Den gör dag till natt och
ny dag igen. Dagen påverkas av
rådande väder och skeenden.
Regnet är en gåva från molnen
och är avgörande för jordens
fruktbarhet och vår överlevnad.
Snö, is och kyla isolerar och ger
oss andra kvaliteter. Vindar och
temperaturens växlingar påverkar
oss för varje dygn och är viktiga
betingelser för tillvarons mening.
Årstiderna är perioder då allt
levande alstras och allt dött
förmultnar. När solen smyger
in natten vaknar månen och
synliggör sin vandring under
en outgrundlig stjärnhimmel.
Månen har kraft att ge oss
ebb och flod samt återkastar
det solljus som ger dag åt
den motsatta sida av jorden.
Fenomenen i vår tillvaro är en
ständigt pågående process,
den nakna berättelsen om en
verklighet som formar våra liv..




Övriga genrer av Nils-Ivar Lindström
Läst 116 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-04-25 09:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström