Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sicken djävla smäll”, sa Dynamit-Harry

Våra biogasbussar och biogasbilar är rullande bomber. En tidsinställd utlösare på taket av en gasbuss skulle få en förödande verkan i ett område där mycket folk har samlats.
Sprängkraften i de gastankar som en biogasdriven buss har på taket är mycket stor. Här behöver terrorbombarna inte skaffa och föra med sig en massa sprängmedel. Det finns redan klart och apterat i biogasbussarna och biogasbilarna. Här ligger självmordsbombarna i lä.
Ovanpå våra underjordiska garage står oftast en byggnad. Ett garage fyllt med gasdrivna bilar och en utlösare skulle flytta hela den ovanpåliggande byggnaden och på det sättet dra med sig kringliggande byggnader.
Det som måste stärkas är övervakningen av de biogasdrivna bussarna. De biogasdrivna bilarna är det svårare att kontrollera.
Biogasen är naturligtvis bra för stadsmiljön, men frågan är om det är värt den explosionsrisk som biogasen innebär
Ett sätt att komma år problemet är att skynda på bytet mot nästa generations drivkälla som är bränsleceller. Här byts biogasen ut mot ammoniak, som är en synnerligen säker gas. Ammoniak är lätt att lagra och lätt att transportera Det är dessutom brandsäkert, explosionssäkert och lagringsstabilt. Ammoniakhandeln omsätter 160 miljoner ton årligen och är en av världen största handelsvaror. Batteridrift går inte att bygga ut för att täcka alla fordon pga att det inte finns tillräckligt av de sällsynta mineraler som krävs för at bygga batterier. Plus att det inte är särskilt miljövänligt att tillverka batterier.






Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Gunnar Barkenhammar
Läst 129 gånger
Publicerad 2019-04-25 15:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Barkenhammar
Gunnar Barkenhammar