Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En sorgmantel vill också in i dikten

Återvänd till vilstolen på altanen
finner jag att ingen har ramlat ner
i kaffet

Storspovens inför-landning-drill
når mig
från Västiträsket

Tinnitusen och omgivningens allmänsus
kan inte särskiljas

Bofinken ger sig tusan

Katten ger mig upp-i-knät-jamet,
landar mjukt;
tvager sig noga med tunga och tass

En citronfjäril lyser upp min närvaro

Svävande i min mitt
är gravitationen bara en teori

Jag tänker på Inger Christensens Sommarfugledalen,
som jag aldrig vill smaka
annat än på originalets danska

En sorgmantel vill också in i dikten;
varsågod, tag plats!




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 177 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-04-26 13:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP